Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Χαμός στη βουλή για το Χωροταξικό

Χαμός έγινε σήμερα στη βουλή κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, του ΥΠΕΧΩΔΕ. Όπως ήταν φυσικό ο Γιώργος Σουφλιάς υπεραμύνθηκε του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά η χώρα αποκτά όραμα και στόχους στο συγκεκριμένο θέμα.

Γιώργος Σουφλιάς : «Έγινε ένας μακρύς διάλογος και συμπεριλήφθηκαν πολλές από τις οι προτάσεις που κατατέθηκαν. Το περιβάλλον απασχολεί όλη την κοινωνία διεθνώς, Είναι ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα, Αλλά πολύ φοβάμαι ότι στο άλογο ανέβηκαν πολλοί καβάλα για να κερδίσουν δημοσιότητα. Ο ομιλών δεν το έκανε και δεν το κάνει. Δεν πρέπει να λειτουργούμε με προσωπικά κριτήρια. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου προσθέτει στο περιβάλλον»

ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος : έθεσε θέμα διαδικασίας συζήτησης του Χωροταξικού Σχεδίου, υποστηρίζοντας ότι αν δεν αποσυρθεί και δεν επανακατατεθεί με τη μορφή νομοσχεδίου, θα υπάρξουν στο μέλλον δικαστικές εμπλοκές.

ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης : «γίνεται προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των βουλευτών σε ένα χωροταξικό σχέδιο που είναι αντίθετα, φορείς, κόμματα και οικολογικές οργανώσεις και ζητούν την απόσυρση του».

ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος : «για ένα χωροταξικό που εναρμονίζεται στις επιταγές της ΕΕ και είναι η ατμομηχανή ενίσχυσης και δράσης του μεγάλου κεφαλαίου».

ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη : «λειτουργεί ως εργαλείο νομιμοποίησης των μεγάλων έργων σε βάρος του περιβάλλοντος»

ΛΑΟΣ Μάκης Πολατίδης : «δεν υπάρχει πολιτική βούληση να διορθωθούν τα προβλήματα».

Φιλαράκια το Χωροταξικό μας έλειπε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μια έξωση δύο νεκροί

Συμπλοκή με δύο νεκρούς, για μια έξωση, σημειώθηκε στις 16.30 στην οδό Ανάφης 3, στη Νέα Μάκρη. Ο 68χρονος ενοικιαστής σπιτιού πυροβόλησε και σκότωσε τον 60χρονο εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη, όταν ο τελευταίος εμφανίστηκε με δικαστικό επιμελητή και δύο αστυνομικούς του τμήματος Νέας Μάκρης για να εκτελέσουν απόφαση έξωσης.

Φιλαράκια ο ένας από τους αστυνομικούς ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς σκοτώνοντας το δράστη. Στο σημείο έφτασαν αξιωματικοί της Ασφάλειας και του οικείου αστυνομικού τμήματος, οι οποίοι διενεργούν προανάκριση για το τραγικό περιστατικό.

madata

Πατροκτόνος τριαντάχρονος στην Ξάνθη

Ένας τριαντάχρονος από την Ξάνθη είναι ύποπτος για τα πολλαπλά τραύματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα του 55χρονου πατέρα του με μαχαίρι, τα οποία προκάλεσαν το θάνατό του.

Φιλαράκια ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ενώ στο χώρο του περιστατικού γίνεται έρευνα και φωτογράφηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ενώ κατασχέθηκε και το μαχαίρι του εγκλήματος

Το χρηματιστήριο σήμερα

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 3.524,85 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,84%. Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε ότι στις τελευταίες 11 συνεδριάσεις καταγράφει συνολικές απώλειες 14,51%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 31,94%.

Φιλαράκια η αξία των συναλλαγών σήμερα διαμορφώθηκε στα 332,1 εκ. ευρώ

Δείτε coldplay plagiarism


Φιλαράκια ελπίζω να το απολαύσατε.

Δείτε την αναβίωση των αρχαίων αγώνων στη Νεμέα

Η εκ νέου θέσπιση των αρχαίων αθλητικών αγώνων λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια από το 1996. Η εκδήλωση έχει γίνει τόσο δημοφιλής ώστε άνθρωποι έρχονται από τις πέντε ηπείρους για να συμμετάσχουν, από χώρες όπως η Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Καμερούν και την Ιρλανδία, για να αναφέρουμε μερικές. Δείτε το σχετικό video από την πρόσφατη εκδήλωση στη Νεμέα.

Φιλαράκια τα σύγχρονα αγωνίσματα έχουν προέλευση τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες της Ολυμπίας από το 776 π.Χ., αλλά αν και οι πιο δημοφιλείς, δεν ήταν οι μοναδικοί αλλά ανάλογοι αγώνες υπήρχαν και σε τρεις άλλες πόλεις υπήρχαν μεγάλες αθλητικές γιορτές στην αρχαία Ελλάδα όπως οι Αγώνες των Πυθίων στους Δελφούς, τα Ίσθμια της Κορίνθου, αλλά και στη Νεμέα. Τα Νέμεα ξεκίνησαν το 573 π.χ.

Βοήθεια χομπίστας Bloger ζητά τα φώτα σας!!!!!!

Έχουμε αναρτήσει από το πρωί 9 άρθρα και το Greekbloggers.com δεν έχει εμφανίσει καμία. Οι αναρτήσεις μας όπως φαίνονται και στην ιστοσελίδα μας έχουν αναρτηθεί 9,11, 9,24, 9,34, 10,25, 10,35, 10,51, 10,59 και 11,06 και όπως μπορείτε να δείτε εδώ δεν έχουν αναφερθεί.

Φιλαράκια σας καλούμε όλους τους Bloger, αν θέλετε, να μας ενημερώσετε το τι γίνεται, μήπως γίνεται επιλεκτική δημοσίευση των άρθρων μας στους Greekbloggers.com. θα το εκτιμήσουμε ιδιαίτερα.

Δείτε Το Πειρατικό....!!!!!!


Φιλαράκια τελικά Ρόμπα γίναμε.

Αλέκα Παπαρήγα : «Αγώνας για Ανατροπή του συστήματος»

Τα κεντρικά γραφεία του ΚΕΘΕΑ (Σορβόλου 24, Μετς), θα επισκεφθεί σήμερα η κ.Αλέκα Παπαρήγα. Θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, τη διοίκηση, αλλά και επιστημονικά στελέχη του κέντρου. Επίσης την Πέμπτη 26 Ιουνίου θα επισκεφθεί το κλειστό πρόγραμμα της θεραπευτικής κοινότητα «ΝΟΣΤΟΣ» στη Σαλαμίνα.
Φιλαράκια στο θέμα των αποκαλύψεων για την υπόθεση της SIEMENS αναφέρεται η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής». «Ζητήσαμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αλλά να ξέρετε δεν θα βγουν στο φως τα πολλά», επισημαίνει και προσθέτει: «Έτσι γίνεται πάντα. Διότι είναι το σύστημα το οποίο σαπίζει. Ο αγώνας πια πρέπει να είναι για τη ριζική ανατροπή του συσχετισμού και του συστήματος. Οι ένοχοι είναι σε εκείνους τους πολιτικούς χώρους οι οποίοι συνδέονται με αποφάσεις εξουσίας. Τουλάχιστον, αυτό είναι φανερό. Τα κόμματα εξουσίας είναι εκτεθειμένα σε αυτούς τους μηχανισμούς. Είναι σάπια η πολιτική τους και σαπίζουν και τα κλαδιά της».
απε-μπε

Siemens : Περίοδος «καθαρά χέρια» στην Ιταλία, και ας μην έχουμε εισαγγελέα τον Ντι Πιέτρο, αλλά τον Σανιδά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα, όλοι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ποιοι τα πήραν, πώς τα πήραν, πώς λειτουργούσε όλο αυτό το κύκλωμα διανομής μαύρου πολιτικού χρήματος στα μεγάλα κόμματα στη χώρα μας. Ο κ.Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι "στη Γερμανία έχουν προχωρήσει οι έρευνες και έχει διαλευκανθεί μια δύσκολη υπόθεση διότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που, όχι μόνο αφήνει ελεύθερη τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αλλά τη διευκολύνει κιόλας. Δεν υπάρχει αυτός ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών, που παραγράφει τις ποινικές τους ευθύνες μετά το πέρας της πενταετίας.

Φιλαράκια τέλος ο κ Αλαβάνος, ο άλλος πόλος εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία «Η υπόθεση Siemens είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής της κοινωνίας. Ζούμε το αντίστοιχο της περιόδου με τα «καθαρά χέρια» στην Ιταλία, και ας μην έχουμε εισαγγελέα τον Ντι Πιέτρο, αλλά τον Σανιδά».

Πηγή ΑΠΕ

Διεθνές συνέδριο για Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ", το οποίος διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Ενημέρωσης. Στο συνέδριο, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο, θα συμμετάσχουν ως ομιλητές δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των ΑΜΕΑ, πανεπιστημιακοί και διεθνείς προσωπικότητες.
Φιλαράκια κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως Νέα Μέσα και Προσβασιμότητα, Επικοινωνία και αυτισμός, Παραολυμπιακοί Αγώνες και ΜΜΕ. Ο κοινωνικός διάλογος γύρω από το θέμα «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ», ξεκίνησε το 2006 με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας κ.Θ.Ρουσόπουλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αύριο οι βαθμολογίες των παιδιών

Αύριο, θα αναρτηθούν σε όλα τα Γενικά Λύκεια της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων για εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η ανάρτηση των βαθμολογιών θα γίνει μετά τις 11 το πρωί. Η κίνηση των βάσεων αναμένεται να ακολουθήσει πτωτική πορεία στις περισσότερες σχολές, αν και η πτώση δεν θα ξεπεράσει τα 300-600 μόρια κατά περίπτωση.
Φιλαράκια περίπου 30.000 υποψήφιοι θα βρεθούν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ πάνω από 7.000 θέσεις θα παραμείνουν κενές στα ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης της περιφέρειας. Οι αριστούχοι εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τους 6.500, ενώ πέρυσι ήταν 7.900.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έμμεση ομολογία για απώλεια κονδυλίων ΕΣΠΑ

Έμμεση παραδοχή του ενδεχόμενου απώλειας πόρων από το Γ' ΚΠΣ προκύπτει από τις οδηγίες του ΥΠΟΙΟ προς τις διαχειριστικές αρχές, για τη σύνταξη των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Φιλαράκια συνιστάται να απεντάξουν έργα και να επισημάνουν και να εντάξουν στο ΕΣΠΑ δράσεις που ξεκίνησαν στο Γ' ΚΠΣ αλλά δεν θα ολοκληρωθούν σε έξι μήνες.

Τα αυξημένα ελλείμματα φέρνουν νέα μέτρα.












Με περιορισμούς στις εκταμιεύσεις κονδυλίων επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσει την επιδείνωση που παρουσιάζουν βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού. Η εικόνα του προϋπολογισμού επιδεινώθηκε και το μήνα Μάιο, αφού, εκτός από την υστέρηση των εσόδων (-1,3 δισ. ευρώ, στο πεντάμηνο), καταγράφηκε και σημαντική αύξηση των δαπανών, λόγω της υλοποίησης της εισοδηματικής πολιτικής, τα κονδύλια της οποίας είναι αυξημένα κατά 9% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες δαπάνες του 2007.

Φιλαράκια τελικά με αποφάσεις που εκδίδονται μέσα στην εβδομάδα, περιορίζεται η διαθεσιμότητα των εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό κονδυλίων, για το τρίτο τρίμηνο του 2008.

12 Εκατομμύρια Ευρώ τα λύτρα και όλα καλά.

Μετά από 13 μέρες ομηρίας, αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Μυλωνάς, αφού η οικογένεια του κατέβαλε πρώτα λύτρα για την απελευθέρωση του. Τα λύτρα κατεβλήθησαν το βράδυ του Σαββάτου σε απόμακρη περιοχή της Κατερίνης, και ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε στη διαδρομή Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης, και με αυτοκίνητο που του έδωσαν οι απαγωγείς επέστρεψε σπίτι του.

Φιλαράκια σύμφωνα πάντως με τα ΝΕΑ το Σάββατο τα λύτρα της ανταλλαγής ήταν 12 εκατομμύρια ευρώ και κατεβλήθησαν από την οικογένεια του.

Euro 2008 : Ισπανία – Ιταλία 4-2 (0-0)

Στο γήπεδο «Ερνστ Χάπελ Στάντιον» στη Βιέννη έγινε ο αποψινός αγώνα μεταξύ της Ισπανίας και της Ιταλίας. Η Ισπανία δεν είχε κερδίσει τους Ιταλούς εδώ και 88 χρόνια σε επίσημο παιχνίδι μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων. Η δίψα για νίκη κύριο χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων, παρουσία του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας καθώς και του Μισέλ Πλατινί του Ζινετίν Ζιτάν και άλλων επισήμων. Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με ολοφάνερη επικράτηση των Ισπανών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και για ένα πέναλτυ που δεν έδωσε ο πιανίστας διαιτητής Fandel του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η επικράτηση στα σημεία της Ισπανίας εξακολούθησε, με του Ιταλούς στο μεγαλύτερο μέρος να αμύνονται αλλά χωρίς αποτέλεσμα, και έτσι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στη παράταση. Τελικά και η παράταση έληξε ισόπαλη και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτυ, όπου νικήτρια με 0-0 ανεδείχθη η ομάδα της Ισπανίας με 4-2 νικώντας τους Ιταλούς μετά από 88 χρόνια.

Η σημερινή νικήτρια ομάδα της Ισπανίας προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Euro 2008 και την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τη φιλόδοξη πλέον ομάδα της Ρωσίας σε ένα παιχνίδι, το οποίο θα οδηγήσει το νικητή στον τελικό της επόμενης Κυριακής.