Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Χαμός στη βουλή για το Χωροταξικό

Χαμός έγινε σήμερα στη βουλή κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, του ΥΠΕΧΩΔΕ. Όπως ήταν φυσικό ο Γιώργος Σουφλιάς υπεραμύνθηκε του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά η χώρα αποκτά όραμα και στόχους στο συγκεκριμένο θέμα.

Γιώργος Σουφλιάς : «Έγινε ένας μακρύς διάλογος και συμπεριλήφθηκαν πολλές από τις οι προτάσεις που κατατέθηκαν. Το περιβάλλον απασχολεί όλη την κοινωνία διεθνώς, Είναι ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα, Αλλά πολύ φοβάμαι ότι στο άλογο ανέβηκαν πολλοί καβάλα για να κερδίσουν δημοσιότητα. Ο ομιλών δεν το έκανε και δεν το κάνει. Δεν πρέπει να λειτουργούμε με προσωπικά κριτήρια. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου προσθέτει στο περιβάλλον»

ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος : έθεσε θέμα διαδικασίας συζήτησης του Χωροταξικού Σχεδίου, υποστηρίζοντας ότι αν δεν αποσυρθεί και δεν επανακατατεθεί με τη μορφή νομοσχεδίου, θα υπάρξουν στο μέλλον δικαστικές εμπλοκές.

ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης : «γίνεται προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των βουλευτών σε ένα χωροταξικό σχέδιο που είναι αντίθετα, φορείς, κόμματα και οικολογικές οργανώσεις και ζητούν την απόσυρση του».

ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος : «για ένα χωροταξικό που εναρμονίζεται στις επιταγές της ΕΕ και είναι η ατμομηχανή ενίσχυσης και δράσης του μεγάλου κεφαλαίου».

ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη : «λειτουργεί ως εργαλείο νομιμοποίησης των μεγάλων έργων σε βάρος του περιβάλλοντος»

ΛΑΟΣ Μάκης Πολατίδης : «δεν υπάρχει πολιτική βούληση να διορθωθούν τα προβλήματα».

Φιλαράκια το Χωροταξικό μας έλειπε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: