Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

Το κλίμα το οποίο επικράτησε ήταν συναινετικό, η συνεδρίαση έγινε με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη, αύριο Παρασκευή, στην Αθήνα του Μάθιου Νίμιτς.
Συγχρόνως σε δημοσκόπηση από το διεθνές Κέντρο Έρευνας και πολιτικής και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Απριλίου, δέκα μέρες μετά το βέτο που έθεσε η Ελλάδα στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, οι πολίτες των Σκοπίων σε ποσοστό 36% αποδέχονται αλλαγή του συνταγματικού ονόματος προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ενώ το 60% που διαφωνεί είναι πολύ μικρότερο από το 83% που καταγραφόταν ένα μήνα νωρίτερα και, πάντως, πριν από το ελληνικό βέτο.

Φιλαράκια σας υπενθυμίζω παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις μας:

Εκλογές στα Σκόπια

Οι δηλώσεις των αρχηγών στη Βουλή και ένα video για να μην ξεχνιόμαστε

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικράτησε στη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό.

Στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής

"Η Ελλάδα δεν απομονώθηκε" δήλωσε ο κ. Καραμανλής

Νικήτρια επιστρέφει η Ελλάδα, απογοήτευση στην πλευρά των Σκοπίων.



Εκδήλωση για το Λεωνίδα Κύρκο

Εκδήλωση για τον Λεωνίδα Κύρκο έγινε απόψε στην Αθήνα. Την χαιρέτισαν με ομιλίες τους ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σιούφας, και ο κ. Κ. Μητσοτάκης.
Φιλαράκια σας παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό του :
Ο Λεωνίδας Κύρκος γεννήθηκε το 1924 στο Ηράκλειο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Αυγή.Από νωρίς εντάχθηκε στην Αριστερά και εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με την ΕΔΑ από το 1961 έως το 1964. Όταν έγινε η διάσπαση του ΚΚΕ, ο Λεωνίδας Κύρκος τάχθηκε με τους ανανεωτές και συμμετείχε στην ίδρυση του ΚΚΕ (Εσωτερικού). Εξελέγη βουλευτής το 1974 και 1977 και ευρωβουλευτής το 1981 και 1985.Διετέλεσε γενικός γραμματέας και πρόεδρος του ΚΚΕ (Εσωτερικού). Τον Απρίλιο του 1987 παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος όταν εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Αριστεράς (ΕΑΡ).Πρωτοστάτησε μαζί με τον Χαρίλαο Φλωράκη στη δημιουργία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, του οποίου ήταν γραμματέας μέχρι τον Μάρτιο του 1991, οπότε και παραιτήθηκε. Στο διάστημα 1989-1993 εξελέγη βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού.

Μάχη στη βουλή μεταξύ των αρχηγών κομμάτων

Επίθεση από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο κ. Καραμανλής και ιδιαίτερα για την υπόθεση ΟΤΕ-Βγενόπουλου-μηνύσεων.
Ο κ. Καραμανλής δήλωσε μεταξύ άλλων : «οι μετοχοποιήσεις σημαντικών επιχειρήσεων (ΧΑΑ, Cosmote, ΟΠΑΠ κλπ) και οι συμφωνίες με στρατηγικούς εταίρους (ΕΛΒΟ, ΕΤΒΑ, ΔΕΘ κλπ). Στη σελίδα 170 του κρατικού προϋπολογισμού 2001 γράφατε ότι "εισέρχεται σε τελική φάση η σύναψη στρατηγικής συμμαχίας του ΟΤΕ με διεθνή τηλεπικοινωνιακό φορέα. Αυτό δεν αποφασίσατε, αυτό δεν ψηφίσατε.»
Ο κ. Παπανδρέου για το ίδιο θέμα μεταξύ άλλων δήλωσε : η πολιτική μετοχοποιήσεων που πραγματοποιούσε το ΠΑΣΟΚ, διαφέρει από τη «μεταφορά του ΟΤΕ σε ξένα χέρια»
Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε μεταξύ άλλων : «Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ το συντομότερο και να αναδειχθεί άλλη πολιτική. Ο λαός δεν είναι αδύνατος να αντιμετωπίσει τη ΝΔ»
Η κ. Παπαρήγα «Εμείς δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξουν ευαίσθητοι τραπεζίτες που θα μοιράσουν τα κέρδη τους, γιατί είναι σαν να αυτοκτονούν».
Ο κ. Καρατζαφέρης κατέληξε : «Άκουσα τον ένα να κατηγορεί τον άλλο για μεσιτείες. Η διαφορά μας είναι ότι εσείς είστε μεσίτες ενώ εμείς θέλουμε να είμαστε κτίστες, δημιουργοί. Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά την οποία έχουμε από τα κόμματα εξουσίας».
Φιλαράκια όλα καλά όσα λέγονται, το ζήτημα είναι τι γίνεται με τη προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών.

Το χρηματιστήριο σήμερα

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.965,75 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,55%.


Νέος πολιτικός σχηματισμός ενόψει

Το πρωτοσέλιδο της Αυριανής παρουσιάζει την κα. Γιάννα Αγγελοπούλου σαν τον νέο Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Ελλάδας.

Χαρακτηρίζει δε την συμμετοχή της στο σόου του Λάκη Λαζόπουλου, ως πρόβα τζενεράλε.

Φιλαράκια άλλη μία υποψήφια πρωθυπουργίνα.

Και τώρα κάτι παλιό, ωραίο και αξέχαστο, απολαύστε το.

Σύσκεψη στη Νομαρχία για την αντιπυρική προστασία

Στη Νομαρχία, μετά από πρωτοβουλία του κ. Α. Χειμάρα, έγινε σύσκεψη για την προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων στην αντιπυρική προστασία του Νομού η οποία αρχίζει την 1η Μαΐου
Παρόντες ήταν όλοι οι τοπικοί άρχοντες του Νομού καθώς και οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Φιλαράκια πρέπει να προσέχουμε για να μη πάρουν τα μπατζάκια μας φωτιά.

24ωρη Απεργία Εργατικού Κέντρου Λαμίας

Απεργία με στόχο την λύση των προβλημάτων των εργαζομένων στην περιοχή της ευρύτερης περιοχής της Φθιώτιδας.
Επίλυση προβλημάτων των απολυμένων, όπως στην επιχείρηση Λεβέντη, την τύχη των εργαζομένων στη ΠΑΘΕ μετά το πέρας εργασιών, καθώς και προβλήματα σε άλλες επιχειρήσεις της Φθιώτιδας.
Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στους χώρους εργασίας, αλλά δεν υπάρχει αισιοδοξία για συγκέντρωση.
Η απόφαση για απεργία υπήρξε ομόφωνη θεωρώντας ότι τα προβλήματα πρέπει Να αναδειχθούν και στους τοπικούς παράγοντες.
Φιλαράκια οτι μας φωτίσει ο θεός.

Βοήθεια στο περιβάλλον έστω και αν γυρίσουμε στα ταγάρια.


Είναι τόση μεγάλη η μόλυνση την οποία έχουμε προκαλέσει στο περιβάλλον, και είναι απαραίτητο να περιορίσουμε δραστικά την χρησιμοποίηση του πλαστικού.

Την μεγαλύτερη μόλυνση προκαλούν οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιεί το λιανικό εμπόριο, (super market, μανάβικα, λαϊκές κ.ο.κ).

Όπως και σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε αναφέρει, βλέπε εδώ, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναπτύσσει πρωτοβουλίες για τον μετριασμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Φιλαράκια καιρός λοιπόν είναι και οι υπόλοιποι αυτοδιοικητικοί να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες, και όχι μόνο αυτοί αλλά και εμείς θα πρέπει να αποβάλουμε την ευκολία της πλαστικής σακούλας.


Σε υποσύνολα θα διαιρεθούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο επόμενο θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ θα επεξεργαστουν τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), σχετική με τη διαίρεση του συνόλου των ΟΤΑ σε πέντε διαφορετικά υποσύνολα: τα μητροπολιτικά κέντρα, και πέραν των συγκροτημάτων Αττικής και Θεσσαλονίκης, τα περιφερειακά κέντρα στα οποία θα κατατάσσονται αστικά κέντρα μεσαίου μεγέθους είτε αποτελούν τις πρωτεύουσες των 13 περιφερειών είτε αστικά κέντρα με ειδικές λειτουργίες, τα αστικά κέντρα νομαρχιακού επιπέδου, τα ημιαστικά κέντρα και τους ΟΤΑ της υπαίθρου.

Επίσης το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Προκειμένου να τον ενημερώσει αυτόν, αλλά και τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων, για το θέμα της διοικητικής μεταρύθμισης.

Φιλαράκια τι θα γίνου τόσοι και τόσοι τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι θα χάσουν τη δουλιά τους τα παιδιά.

Η ανάκαμψη το πρώτο τρίμηνο του 2009

Στο πρώτο τρίμηνο του 2009 εκτιμούν τραπεζίτες και στελέχη ξένων οίκων ότι θα ολοκληρώσει τον κύκλο της η διεθνής κρίση που μαστίζει, οικονομίες, τράπεζες και χρηματιστήρια.

Η καλύτερη επιλογή για τον επενδυτή, όπως τονίζουν πολλοί οικονομικοί αναλυτές, είναι να εκμεταλλευτεί σε αυτή την συγκυρία τα υψηλά επιτόκια καταθέσεων προθεσμίας και όταν ξεκινήσει η χρηματιστηριακή άνοδος να είναι έτοιμος να τοποθετηθεί εκ νέου στο χρηματιστήριο.

Φιλαράκια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σε περιόδους κρίσης το μετρητό είναι ο βασιλιάς