Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Μάχη στη βουλή μεταξύ των αρχηγών κομμάτων

Επίθεση από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο κ. Καραμανλής και ιδιαίτερα για την υπόθεση ΟΤΕ-Βγενόπουλου-μηνύσεων.
Ο κ. Καραμανλής δήλωσε μεταξύ άλλων : «οι μετοχοποιήσεις σημαντικών επιχειρήσεων (ΧΑΑ, Cosmote, ΟΠΑΠ κλπ) και οι συμφωνίες με στρατηγικούς εταίρους (ΕΛΒΟ, ΕΤΒΑ, ΔΕΘ κλπ). Στη σελίδα 170 του κρατικού προϋπολογισμού 2001 γράφατε ότι "εισέρχεται σε τελική φάση η σύναψη στρατηγικής συμμαχίας του ΟΤΕ με διεθνή τηλεπικοινωνιακό φορέα. Αυτό δεν αποφασίσατε, αυτό δεν ψηφίσατε.»
Ο κ. Παπανδρέου για το ίδιο θέμα μεταξύ άλλων δήλωσε : η πολιτική μετοχοποιήσεων που πραγματοποιούσε το ΠΑΣΟΚ, διαφέρει από τη «μεταφορά του ΟΤΕ σε ξένα χέρια»
Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε μεταξύ άλλων : «Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ το συντομότερο και να αναδειχθεί άλλη πολιτική. Ο λαός δεν είναι αδύνατος να αντιμετωπίσει τη ΝΔ»
Η κ. Παπαρήγα «Εμείς δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξουν ευαίσθητοι τραπεζίτες που θα μοιράσουν τα κέρδη τους, γιατί είναι σαν να αυτοκτονούν».
Ο κ. Καρατζαφέρης κατέληξε : «Άκουσα τον ένα να κατηγορεί τον άλλο για μεσιτείες. Η διαφορά μας είναι ότι εσείς είστε μεσίτες ενώ εμείς θέλουμε να είμαστε κτίστες, δημιουργοί. Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά την οποία έχουμε από τα κόμματα εξουσίας».
Φιλαράκια όλα καλά όσα λέγονται, το ζήτημα είναι τι γίνεται με τη προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: