Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Μείωση των επιτοκίων του Δολαρίου.

Τελικά η ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) προχώρησε σήμερα σε μείωση του βασικού επιτοκίου δανεισμού κατά 0,25%, με συνέπεια τα επιτόκια να διαμορφωθούν στο 2% (από 2,25%) στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2004.

Φιλαράκια δυστυχώς για μας οι εκτιμήσεις για τα Ευρωπαϊκά επιτόκια, είναι πως θα παραμείνουν αμετάβλητα, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού.

Πανιώνιος – Άρης 1-0 και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 4-1

Σε αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, η ομάδα του Εβαλντ Λίνεν νίκησε 1-0 τον Άρη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με τον Μπερνάρ Κουμορτζί να σημειώνει το μοναδικό γκολ στο 80ο λεπτό.

Οι Παναθηναϊκοί τελικά κατάφεραν με νίκη 4-1 επί της ΑΕΚ κατάφεραν να πιάσουν την ΑΕΚ στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας και τώρα ελπίζουν στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στον Β' προκριματικό γύρο του Champions League.

Φιλαράκια μετά από αυτά τα αποτελέσματα τα πάντα είναι ανοικτά για της χρυσοφόρες θέσεις.

1-1 Ο αγώνας της Λαμίας με την Αναγέννηση Άρτας

Φιλαράκια δεν κατάφερε τελικά να νικήσει η Λαμία, στο δύσκολο αγώνα εναντίον της Αναγέννησης Άρτας. Με το σημερινό ισόπαλο αποτέλεσμα παραμένει ανοικτό το θέμα της παραμονής.

Το χρηματιστήριο σήμερα

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς.

Φιλαράκια ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,24% στις 4.214,16 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 364,8 εκατ. ευρώ.

Έτσι βλέπει τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς το ΠΑΜΕ

Είναι και αυτή μια άποψη.

100 Ημέρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στη κινεζική επικράτεια έφτασε επιτέλους η Ολυμπιακή Φλόγα την σήμερα, 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Εορταστικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ περίπου 3.000 αστυνομικοί θα προστατεύσουν τη Φλόγα κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας στο Χονγκ Κονγκ που θα διεξαχθεί την Παρασκευή

Φιλαράκια με την διαμόρφωση των τόπων, διευκολύνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης και των προσπαθειών για την εξυγίανση του αέρα είναι ο στόχος των Κινέζων για τον Αύγουστο 8-24. Αξιωματούχοι δε της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχουν επανειλημμένα εκφράσει την εμπιστοσύνη ότι οι αθλητές πρόκειται να βιώσουν μια πρώτης τάξεως Αγώνων το καλοκαίρι.

Εργατική Πρωτομαγιά στη Λαμία

Με δύο διαφορετικές εκδηλώσεις θα εορτασθεί η Εργατική Πρωτομαγιά στη Λαμία. Η πρώτη στην Πλατεία Διάκου στις 9.30 πμ την οποία οργανώνει το ΕΚΑ Λαμίας και στην οποία θα συμμετάσχουν η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ δεν έχει διευκρινιστεί αν θα συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, και η δεύτερη στην Πλατεία Πάρκου στις 10.00, οι οποία οργανώνεται από το ΠΑΜΕ διαφοροποιούμενο λόγω της συμφωνίας της ΓΣΕΕ με την εργοδοσία στις αυξήσεις των μισθών κατά 1 ευρώ όπως δηλώνει.

Μηνύματα με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιά έχουν απευθύνει προς τους εργαζόμενους του Νομού οι βουλευτές Σταυρογιάννης και Καλλιώρας και ο Νομάρχης Χειμάρας

Φιλαράκια η εργατική πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής σε όλους τους νεκρούς των αγωνιστών της εργατιάς, για την κατξίωση του εργατικού κινήματος, σήμερα δε που το κυριότερο πρόβλημα είναι η ανεργία και η μη ύπαρξη επενδύσεων και ιδιαίτερα στο νομό μας. Φέτος επίσης εορτάζονται τα 90 χρόνια από την ίδρυση στη χώρα μας τη Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Συνταγή για Πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Υλικά

2 έως 3 ευλύγιστα κλαδιά ενός μέτρου

1 κομμάτι σπάγκο

Λίγο ξερό χόρτο ή κλωστή

Αγριολούλουδα

Προτιμώντας για κλαδιά κληματόβεργες αρχικά θα φτιάξουμε τον σκελετό. Παίρνουμε το πρώτο κλαδί και ενώνουμε τις δύο άκρες του έτσι ώστε να καλύπτει η μία την άλλη κατά δέκα πόντους και με την βοήθεια του σπάγκου τις δένουμε μεταξύ τους. Στη συνέχεια το ίδιο επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα κλαδιά και τα δένουμε όλα μεταξύ τους.

Έτσι έχουμε φτιάξει το βασικό σκελετό. Τα αγριολούλουδα τα οποία έχουμε διαλέξει με μακρύ κοτσάνι τα στερεώνουμε δένοντας τα με το ξερό χόρτο ή κλωστή στο σκελετό. ¨Όσα περισσότερα λουλούδια βάλουμε στο στεφάνι μας, τόσο πιο όμορφο θα είναι.

Φιλαράκια η χαρά μας θα είναι πως το στεφάνι αυτό θα είναι παραδοσιακό και θα το έχουμε φτιάξει μόνοι μας

Καλή Πρωτομαγιά

Έναρξη παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο

Σήμερα ξεκινά η επίσημη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το κολέγιο των επιτρόπων θα επικυρώσει ομόφωνα την έναρξη της επίσημης διαδικασίας παραπομπής και η απόφαση θα επιδοθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη στην κ. Μπακογιάννη.

Η μη συμμόρφωσης της χώρας μας με το πρωτόκολλο του Κιότο και γενικότερα με την απουσία έγκυρου συστήματος καταγραφής εκπομπών αερίων ρύπων, έχει παραβεί την κοινοτική νομοθεσία.

Φιλαράκια το βασικό πρόβλημα είναι πως οφείλαμε μέχρι και της 30 Οκτωβρίου 2007 να είχαμε ελέγξει και τις 300 μεγάλες βιομηχανίες για τις άδειες που διαθέτουν και τα συστήματά του αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και εμείς είχαμε ελέγξει λιγότερες από τις 100.

Ο πλέον μυστηριώδης κάτοικος της αβύσσου ερευνάται.

Πηγή in.gr

Θαλάσσιοι βιολόγοι στη Νέα Ζηλανδία ξεκίνησαν την απόψυξη του μεγαλύτερου καλαμαριού που έχει πιαστεί ποτέ, μήκους δέκα μέτρων και βάρους 450 κιλων, σε μια προσπάθεια να μάθουν περισσότερα για έναν από τους πλέον μυστηριώδεις κατοίκους της αβύσσου.

Φιλαράκια η θάλασσα είναι ωραία και με τα τέρατά της.

Υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Οι πωλήσεις λιανικής στην Ευρωζώνη υποχώρησαν τον Απρίλιο με ρυθμό ταχύτερο συγκριτικά με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg/NTC στην οποία συμμετείχαν 1.000 στελέχη από το χώρο λιανικής.

Ενδεικτικά στη Γαλλία, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο περίπου δεκαετιών τον Απρίλιο, καθώς τα νοικοκυριά έχουν γίνει περισσότερο απαισιόδοξα ως προς τις προοπτικές των συνθηκών διαβίωσης. Επίσης στην στην Ιταλία, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν το Μάρτιο τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 2006, καθώς οι τιμές πετρελαίου επιβάρυναν το κόστος μεταποίησης περισσότερο του αναμενομένου.

Φιλαράκια όταν υπάρχει κάμψη στις λιανικές πωλήσεις το πρόβλημα είναι σοβαρό γιατί αυτό σημαίνει πως η αγοραστική δύναμή μας ελαχιστοποιείται αλλά είμαστε και απαισιόδοξοι για αγορές με πιστωτικές κάρτες ή καταναλωτικά δάνεια. Τέλος δυσοίωνη προμηνύεται η εξέλιξη του τιμαρίθμου και τον Μάιο. Αστάθμητος παράγοντας η τιμή του πετρελαίου.

Στράτευση στα 18


Φιλαράκια που τους πάνε 18 χρονών παιδιά πάνω στην τρέλα τους;