Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Μήνυμα ελπίδας για τους Νεφροπαθείς.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έγινε μεταμόσχευση νεφρού για πρώτη φορά από μη συμβατό δότη, πριν 15 ημέρες και σήμερα ο ασθενής που πήρε εξιτήριο είναι ηλικίας 55 ετών.

Φιλαράκια αυτό το μήνυμα είναι ένα μήνυμα ελπίδας για τους νεφροπαθείς όλης της χώρας, αν λάβουμε υπόψη πως σε όλη τη χώρα έχουν γίνει 14 παρόμοιες μεταμοσχεύσεις, όπως δήλωσε ο καθηγητής κ. Τακούδας.

madata

Την Πετραλιά στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε αίτηση κατά του ασφαλιστικού νόμου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική και παράνομη την πρόσκληση του υπουργείου Απασχόλησης για την υποβολή υποψηφιοτήτων για επιλογή προέδρου στο νεοσύστατο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ).

Φιλαράκια για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τρία Video κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής ασφάλειας.

Μια πετυχημένη εκδήλωση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε η Αντιδημαρχεία με τη Δημοτική Αστυνομία σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης δείτε τρία Video από την εκδήλωση αυτή.

Φιλαράκια μηνύματα όπως «Η ζώνη σώζει τη ζωή και το ποδήλατο τη γη», «Όταν μιλώ και οδηγώ μπορεί να σκοτώσω ή να σκοτωθώ», «Από τις διαβάσεις περνώ, τα φανάρια κοιτώ», «Τη ζωή αν σκεφτείς με προσοχή κυκλοφορείς» κυριάρχησαν από τους 1.000 μαθητές δημοτικών σχολείων που συμμετείχα στη γιορτή.

Συνάντηση του Eurogroup

Όπως προηγουμένως έχουμε αναφέρει δείτε εδώ, δέκα χρόνια ζωής συμπλήρωσε από την ίδρυσή της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Για την επέτειο της λοιπόν συγκροτήθηκε το Eurogroup, με σκοπό και τον εορτασμό αυτής της επετείου. Κύριο μέλημα του συμβουλίου και ιδιαιτέρως των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, ήταν η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων. Αποφασίστηκε να μην προβούν σε αλλαγές στη φορολογία ή στις τιμές των καυσίμων, αλλά να υιοθετήσουν στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων.

Φιλαράκια δηλαδή αποφάσισαν να παρθούν μέτρα αφενός για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων και όχι μέτρα που θα επηρεάζουν τις τιμές και αφετέρου θα φροντίσουν για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τέλος την εφαρμογή συντονισμένης πολιτικής ώστε να μην παγιωθούν αυτές οι υψηλές τιμές και η διατήρηση του σημερινού υψηλού διεθνή πληθωρισμού.

Reuters


ΓΣΕΕ : Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας.

Για την Πέμπτη, 19 Ιουνίου, και ώρα 19:30, στην πλατεία Συντάγματος, η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο για την ακρίβεια.

Φιλαράκια η ΓΣΕΕ στέλνει πρόσκληση για συνδιοργάνωση σε ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, νομαρχίες, δήμους, καταναλωτικές οργανώσεις κλπ, προκειμένου να διοργανωθούν συλλαλητήρια σ’ όλη τη χώρα.



Το χρηματιστήριο σήμερα

Σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.153,08 μονάδες καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,56%.

Φιλαράκια σήμερα η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 263,243 εκατ. ευρώ.

Μικροεπεισόδιο χτες βράδυ στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Ομάδα οικολόγων επιχείρησε χτες το βραδυ να εισελθει στην Παν.Εκθεση Λαμίας προκειμενου να διαμαρτυρηθεί προς την εταιρία ΕΛΜΙΝ για την πρόθεση της να προχωρήσει σε εξώρυξη βωξίτη στην Οίτη. Μετά από επεισοδιακή διαπραγμάτευση με τη Διοίκηση της Έκθεσης τους επιτράπηκε να αναρτήσουν πανώ μπροστά στο Β στεγασμένο Εκθεσιακό κέντρο και αποχώρησαν. Πρόθεση τους όπως δηλώσαν ήταν να αναρτήσουν το πανώ μπροστά στο περίπτερο της ΕΛΜΙΝ που συμμετέχει στη φετινή Έκθεση κάτι που τελικά ματαιώθηκε μετά από παρέμβαση του προέδρου της Έκθεσης Γιάννη Περλεπέ.

Πηγή ΛΑΜΙΑ F1

Video αφιέρωμα στον Υβ Σαιν Λοράν.

Φιλαράκια προηγουμένως είχαμε αναφερθεί εδώ στην απώλεια, για όλο το γυναικείο πληθυσμό του κόσμου, του Υβ Σαιν Λοράν δείτε ένα Video αφιέρωμα σ’ αυτόν.

Έξι νέους αυτοκινητόδρομους στην Αττική.

Το σύνολο του νέου έργου, όπως ανακοίνωσε ο κ Σουφλιάς θα περιλαμβάνει:
1) Τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, από την νότια απόληξη της Αττικής Οδού στην Κατεχάκη έως την Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 14,5 χλμ.
2) Τη μεγάλη Σήραγγα Υμηττού, μήκους 3,5 χλμ, με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της, που συνδέει τη Νότια Πλευρά του Λεκανοπεδίου με τα Μεσόγεια, από Α/Κ Σακέτα μέχρι τον Α/Κ Μεσογείων, μήκους 7,5 χλμ.
3) Τον Οδικό Άξονα σύνδεσης Μεσογείων - Ραφήνας, από τον Α/Κ Μεσογείων (μετά τη μεγάλη Σήραγγα Υμηττού) μέχρι τη Ραφήνα, μήκους 17,0 χλμ. με ενδιάμεσο Α/Κ προς Αττική Οδό και Αεροδρόμιο. Προβλέπεται η επέκταση και η σύνδεσή τους από τη Ραφήνα μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στις Αφίδνες, μήκους άλλων 25 χλμ.
4) Τον Οδικό Άξονα Μεσογείων - Αγ. Μαρίνας, από τον Α/Κ Μεσογείων μέχρι την Αγία Μαρίνα, μήκους 11,5 χλμ.
5) Την ολοκλήρωση του Άξονα Σταυρού - Ραφήνας, σε μήκος άλλων 2,9 χλμ. μέχρι τον Α/Κ Σπάτων, (επί του άξονα Α/Κ Μεσογείων Ραφήνας)
6) Την ανακατασκευή και υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 1,4 χλμ.

Φιλαράκια όλα τα παραπάνω σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γ. Σουφλιά θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2013, αλλά τα διόδια, πάντως, της σημερινής Αττικής Οδού θα παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή ένας οδηγός που θα κατευθύνεται από τη Γλυφάδα στην Ελευσίνα, θα πληρώσει άλλο διόδιο στον καινούργιο δρόμο και άλλο για αυτά που βρίσκονται σήμερα στην Αττική Οδό, αφού αποτελεί άλλο τμήμα παραχώρησης. Με λίγα λόγια η μετακίνηση θα μας κοστίζει ο κούκος αηδόνι.
ΣΚΑΪ


Υπόθεση Siemens συνέχεια.

Όπως είχαμε αναφέρει και προηγούμενα δείτε εδώ, αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της Siemens πραγματοποίησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου κατάσχοντας από το λογιστήριο παραστατικά. Σήμερα εκλήθη να για συμπληρωματική κατάθεση η πρώην γραμματέας στελέχους της εταιρίας, δείτε εδώ προηγούμενη αναφορά μας.

Φιλαράκια οι πληροφορίες λένε πως τα παραστατικά αυτά να παρουσιάζουν πληρωμές υπό τη μορφή χορηγιών σε πολιτικά πρόσωπα, και πως αναμένεται να κληθούν και άλλοι για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Εκλογές στα Σκόπια, Ελληνικές αντιδράσεις.

Σας μεταφέρουμε τις τελευταίες αντιδράσεις μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στα Σκόπια :

Θ.Ρουσόπουλος : Την ευχή να μην επαναληφθούν τα επεισόδια στην ΠΓΔΜ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος και τον προβληματισμό που επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση μετά τις αιματηρές ταραχές που σφράγισαν τις πρόωρες εκλογές στη γειτονική χώρα.

Γ.Κουμουτσάκος : «Η Ελλάδα αναμένει τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης που θα έχει σχηματισθεί στα Σκόπια», επιπλέον δε ότι «Η Ελλάδα, όλο αυτό το διάστημα παρακολουθεί και αξιολογεί με ιδιαίτερη προσοχή και προβληματισμό τις εξελίξεις στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Απέφυγε να εμπλακεί στη λογική δηλώσεων ακραίου πολλές φορές εθνικισμού που υιοθετήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο στη γειτονική χώρα»

Α.Λοβέρδος : «Το πρώτο θέμα είναι να έχουμε έναν ήρεμο έγκυρο συνομιλητή από την άλλη πλευρά για να μπορέσουμε να τελειώσουμε και το εκκρεμές θέμα που έχουμε μεταξύ μας που είναι μόνο το θέμα του ονόματος»

ΣΥΡΙΖΑ : «Οι πρόωρες εκλογές στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σημαδεύτηκαν από εντάσεις και ακραία κρούσματα βίας, τα οποία πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη ανησυχία και καταδικάζουμε»

Γ.Καρατζαφέρης : «Η δική μου θέση σε σχέση με τα Σκόπια είναι μία. Να πάρουν όποιο όνομα θέλουν, αλλά ουδέποτε η Ελλάδα να τους επιτρέψει να μπουν σε οποιοδήποτε οργανισμό συμμετέχει η ίδια με όνομα ή παράγωγο που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία.»

Φιλαράκια τα συμπεράσματα δικά σας.

Πηγή in.gr


Νοθευμένες εκλογές στα Σκόπια

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί τα εκλογικά αποτελέσματα με καταμετρημένο το 98,49% των εκλογικών τμημάτων και το κόμμα του Νίκολα Γκρουέφσκι, λαμβάνει ποσοστό 46,89% ενώ το αντίπαλο κόμμα της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» ποσοστό 22,70%. Προηγούμενη αναφορά μας στο θέμα με video, μπορείτε να δείτε εδώ.

Φιλαράκια ο Νίκολα Γκρουέφσκι δήλωσε ότι «Με τη νίκη αυτή, η αναγέννηση της Μακεδονίας συνεχίζεται» ελπίζει δε πως το τέλος της καταμέτρησης θα τον βρει με περισσότερε από 120 έδρες. Πάντως ο Εργουαν Φουέρε, επικεφαλής του γραφείου της ΕΕ στην ΠΓΔΜ. δήλωσε ότι «Μας ανησυχούν πολύ οι πολλές επιβεβαιωμένες πληροφορίες όχι μόνο για πράξεις εκφοβισμού, αλλά και για ωμή βία, πυροβολισμούς και τραυματισμούς αθώων ανθρώπων», ενώ μέχρι στιγμής ουδεμία αντίδραση υπάρχει από πλευρά Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.



Το ΠΑΣΟΚ θέλει πανεπιστήμιο ελεύθερο, δημοκρατικό, αυτοδιοίκητο και αξιοκρατικό

Συνάντηση είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, μετά τη συνάντησή του επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση για την κρίση που υπάρχει σήμερα.

Φιλαράκια ο Α. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους Πρυτάνεις τους κάλεσε να παλέψουν για Δημόσιο Πανεπιστήμιο ελεύθερο, ανοικτό, δημοκρατικό και αυτοδιοίκητο.

ΠΑΣΟΚ

Δέκα χρόνια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Δέκα χρόνια ζωής συμπλήρωσε από την ίδρυσή της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ιδρύθηκε την 1η Ιουνίου 1998 με κυριότερο στόχο την αντικατάσταση των νομισμάτων μιας ομάδας κυρίαρχων κρατών με το «ενιαίο νόμισμα» και τη χάραξη νομισματικής πολιτικής για τη ζώνη του ευρώ.

Φιλαράκια σήμερα κύριος σκοπός της ΕΚΤ είναι η άσκηση της νομισματικής πολιτικής για τις χώρες της νομισματικής ένωσης καθώς και η επιδίωξη σταθερότητας στις τιμές - τον πρωταρχικό της στόχο - μεσοπρόθεσμα, καθώς η σταθερότητα των τιμών αποτελεί τη βάση διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας στην Ευρώπη.

Πηγή ΕΚΤ

Γ. Καρατζαφέρης : Θα κερδίσω ένα σύντομο τάιμ-άουτ για το Δήμαρχο.

Ο δήμαρχος του Πειραιά Π. Φασούλας είχε συνάντηση με πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, στα γραφεία του κόμματός του, για να του εκθέσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς, τα προβλήματα αυτά όπως είπε ο Π Φασούλας οφείλονται σε παρακαταθήκες της προηγούμενης δημαρχιακής περιόδου.

Φιλαράκια μετά το τέλος της συνάντησης ο μεν Φασούλας είπε ότι ελπίζει ότι ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα προβλήματα του Πειραιά, ο δε Καρατζαφέρης δήλωσε πως «Εγώ θα προσπαθήσω να κερδίσω ένα σύντομο τάιμ-άουτ για να δοθεί η ευκαιρία στο δήμαρχο να βάλει ένα τρίποντο στην κεντρική εξουσία, η οποία αρνείται πεισμόνως να δει τα θέματα που είναι κυρίαρχα, κομβικά και άμεσα για το πρώτο λιμάνι της χώρας».

Ο Υβ Σαιν Λοράν εγκατέλειψε τα εγκόσμια.

Κλαίνε σήμερα οι μούσες και οι πελάτισσες του, διάσημου σε ολόκληρο τον κόσμο, μόδιστρου Υβ Σαιν Λοράν. Ο διάσημος μόδιστρος πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 72 ετών. Είχε γεννηθεί στην Αλγερία και ασχολείτο με την υψηλή ραπτική για 40 χρόνια μέχρι το 2002 που αποσύρθηκε.

Φιλαράκια ομολογουμένως η καριέρα του σημαδεύτηκε από τα πασίγνωστα γυναικεία σμόκιν, τα παντελόνια καμπάνα και τα νεανικά αεράτα διάφανα φορέματα και το σήμα του με τα τρία γράμματα είναι πασίγνωστο.

Και το όνομα αυτού Παύλος

Ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του παρέμειναν στην Ευρυτανία για ένα 24ωρο, καθώς το Μητσοτακικέϊκο, και σχεδόν όλη η πολιτική ηγεσία για το θρησκευτικό και κοσμικό γεγονός της βάπτισης του εγγονού της Ντόρας

Φιλαράκια οι Κορυσχάδες είχε γεμίσει από όλους του επώνυμους πολιτικούς και μη, το όνομα εδόθει εις μνήμη του αείμνηστου Παύλου.

Video : Οι εκλογές στα Σκόπια.

Φιλαράκια δείτε πως σχολιάζει τις χθεσινές εκλογές στα Σκόπια το πρακτορείο Reuters

Video : Δείτε τι κάνει μια καλή δόση ντόπας…

Φιλαράκια η δόση μπορεί να έχει προέλευση τα Ζωνιανά, λέτε να ξέρει τίποτα ο Κεφαλογιάννης και λοιποί συγγενείς και μη;

Στα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ

Η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ έχει κατορθώσει να διχάσει τα μέλη του και ιδιαίτερα τα πρωτοκλασάτα, οι μεν θεωρούν ότι με τη συνεργασία είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγή η χώρα από την εξουσία της ΝΔ και οι δε ότι με αυτή την πρόταση το ΠΑΣΟΚ υποδεικνύει ηττοπαθή στάση.

Φιλαράκια ο Γ. Παπανδρέου είναι προβληματισμένος από την εξέλιξη του ζητήματος και σήμερα έχει συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να χαράξει ενιαία στάση απέναντι στο θέμα, προτού ο διχασμός λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τις οποίες ήδη έχει λάβει και ήδη βρίσκονται στα μαχαίρια.

Μειώσεις τιμών για πλάκα










Ενώ τα σούπερ μάρκετ και οι βιομηχανίες έχουν προβεί σε ανατιμήσεις- ρεκόρ έως 60% που έκαναν σε 4.000 προϊόντα την τελευταία διετία, τώρα μιλάνε για εκπτώσεις 10% σε ορισμένα προϊόντα έτσι για να έχουν κάτι να λένε.

Φιλαράκια όπως λένε τα Νέα πρόκειται για μειώσεις τιμών με ημερομηνία λήξης που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά κυβέρνηση και επιχειρήσεις.

Siemens, έφοδος εισαγγελέα στα γραφεία της.

Σύμφωνα με τα Νέα της Δευτέρας ο ο εισαγγελέας Π.Αθανασίου, μετά από συνάντησή του με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Κολιοκώστα, αιφνιδιαστική έφοδο πραγματοποίησε στα γραφεία της Siemens, αναζητώντας στοιχεία.

Φιλαράκια ο εισαγγελέας έφυγε από τα γραφεία της εταιρείας με πλήθος στοιχείων, τα οποία αναμένεται να κοινοποιήσει καί επίσημα σήμερα στους εκπροσώπους της εταιρείας.

Ξημερώματα η επέμβαση των ΜΑΤ

Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στις 5 το πρωί της Δευτέρας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης και τη σύλληψη 6 ατόμων η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι αναμένεται να λειτουργήσουν οι ταινιόδρομοι λιγνίτη και τέφρας με αποτέλεσμα να αποφευχθούν διακοπές ρεύματος.

Φιλαράκια οι κάτοικοι όμως παρότι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, παραμένουν στην περιοχή, δείχνουν αποφασισμένοι να εξακολουθούν να εμποδίζουν την λειτουργία των ταινιόδρομων, δείτε εδώ προηγούμενη αναφορά μας.

Video : Το κάψιμο της ιστορίας του Hollywood.

Τελικά καρτέρευσε το studio της warren στο Hollywood, από το μέγεθος της φωτιάς, δείτε το στο video που ακολουθεί.

Φιλαράκια στο στούντιο αυτό υπήρχαν τα ντεκόρ από τις ταινίες Επιστροφή στο Μέλλον, King Kong και χιλιάδες βίντεο.

Σκόπια ο νυν πρωθυπουργός προηγείται.

Σημαδεμένες από αιματηρά επεισόδια με αποτέλεσμα ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες στις αλβανόφωνες περιοχές, διεξήχθησαν χθες οι εκλογές στα Σκόπια. Η εικόνα την οποία παρουσίασαν οι Σκοπιανοί στη διεθνή κοινότητα κάθε άλλο παρά βοηθάει στην ευρωπαϊκή πορεία την οποία ονειρεύονται.

Φιλαράκια παρά την βία και την νοθεία, όπως πολλοί υποστηρίζουν, που επικράτησε χθες, σύμφωνα με το κόμμα του Νίκολα Γκρουέφσκι, νυν πρωθυπουργού, καταλαμβάνει 63 έδρες από τις 120 της βουλής με καταμετρημένο το 38% των ψήφων.

Να τη δεί από μπροστά ήθελε ο άνθρωπος










Φιλαράκια στο troktiko, να τη δει από μπροστά ήθελε ο άνθρωπος…, μην τον κακίζετε τον παππού.