Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Έξι νέους αυτοκινητόδρομους στην Αττική.

Το σύνολο του νέου έργου, όπως ανακοίνωσε ο κ Σουφλιάς θα περιλαμβάνει:
1) Τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, από την νότια απόληξη της Αττικής Οδού στην Κατεχάκη έως την Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 14,5 χλμ.
2) Τη μεγάλη Σήραγγα Υμηττού, μήκους 3,5 χλμ, με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της, που συνδέει τη Νότια Πλευρά του Λεκανοπεδίου με τα Μεσόγεια, από Α/Κ Σακέτα μέχρι τον Α/Κ Μεσογείων, μήκους 7,5 χλμ.
3) Τον Οδικό Άξονα σύνδεσης Μεσογείων - Ραφήνας, από τον Α/Κ Μεσογείων (μετά τη μεγάλη Σήραγγα Υμηττού) μέχρι τη Ραφήνα, μήκους 17,0 χλμ. με ενδιάμεσο Α/Κ προς Αττική Οδό και Αεροδρόμιο. Προβλέπεται η επέκταση και η σύνδεσή τους από τη Ραφήνα μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στις Αφίδνες, μήκους άλλων 25 χλμ.
4) Τον Οδικό Άξονα Μεσογείων - Αγ. Μαρίνας, από τον Α/Κ Μεσογείων μέχρι την Αγία Μαρίνα, μήκους 11,5 χλμ.
5) Την ολοκλήρωση του Άξονα Σταυρού - Ραφήνας, σε μήκος άλλων 2,9 χλμ. μέχρι τον Α/Κ Σπάτων, (επί του άξονα Α/Κ Μεσογείων Ραφήνας)
6) Την ανακατασκευή και υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 1,4 χλμ.

Φιλαράκια όλα τα παραπάνω σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γ. Σουφλιά θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2013, αλλά τα διόδια, πάντως, της σημερινής Αττικής Οδού θα παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή ένας οδηγός που θα κατευθύνεται από τη Γλυφάδα στην Ελευσίνα, θα πληρώσει άλλο διόδιο στον καινούργιο δρόμο και άλλο για αυτά που βρίσκονται σήμερα στην Αττική Οδό, αφού αποτελεί άλλο τμήμα παραχώρησης. Με λίγα λόγια η μετακίνηση θα μας κοστίζει ο κούκος αηδόνι.
ΣΚΑΪ


Δεν υπάρχουν σχόλια: