Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το στημένο σκηνικό των επεισοδίων

Φιλαράκια σας μεταφέρουμε σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, τα συμπεράσματα δικάσας.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το στημένο σκηνικό επεισοδίων που από κοινού διαμόρφωσαν επιστρατευμένοι τραμπούκοι για λογαριασμό της ΔΑΠ και ο περιφερόμενος θίασος με την κάλυψη των ΕΑΑΚ στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Οι σκηνοθετημένες συγκρούσεις για την κάλπη λειτουργούν υπέρ των σχεδίων της κυβέρνησης και του καθηγητικού κατεστημένου που επιδιώκουν την εφαρμογή του νόμου πλαίσιο που οδηγεί στην πλήρη προσαρμογή των ΑΕΙ – ΤΕΙ στις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Τους δίνουν προσχήματα να συκοφαντήσουν τις μαζικές διαδικασίες και αντιστάσεις των φοιτητών που αντιπαλεύουν την εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Να προωθήσουν τα σχέδιά τους κατά του ακαδημαϊκού ασύλου.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει αξιοποιώντας αυτά τα επεισόδια στην κλιμάκωση του αυταρχισμού και στην παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου.

Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές, σπουδαστές, τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος σε επαγρύπνηση. Καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν την πάλη και τις μορφές αγώνα που αποφασίζουν συλλογικά οι φοιτητές και οι σπουδαστές, στην κατεύθυνση της αντιπαράθεσης για την ανατροπή του αντιδραστικού νόμου – πλαίσιο που επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Καλεί φοιτητές και καθηγητές να απέχουν μαζικά από τις πρυτανικές εκλογές και να κλιμακώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ.»

Πηγή ΚΚΕ

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μαλιστα...Η ανακοινωση πιστευω οτι καλυπτει τους παντες για τα σημερινα γεγονοτα...