Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Ευεργετικέ ιδιότητες της μπίρας

Γενικά η μπίρα παράγεται σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές και κάθε ζυθοποιός είναι σε θέση να παρασκευάσει μπίρα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ωστόσο διακρίνουμε δύο κύρια είδη μπίρας, ανάλογα με το είδος της ζύμης ή μαγιάς που χρησιμοποιείται και ειδικότερα τους ζυμομύκητες που επιλέγονται για την παρασκευή της. Η μπίρα τύπου επεξεργασίας Ale που στα ελληνικά καλείται μπίρα αφροζύμης, και η μπίρα τύπου επεξεργασίας Lager που στα ελληνικά καλείται μπίρα βυθοζύμης. Στην κατηγορία των βυθοζυμοτών ανήκει και το είδος Pils, το οποίο διαφέρει όμως από τις Lager ως προς την περιεκτικότητα σε λυκίσκο.

Φιλαράκια όλα τα παραπάνω λίγο πολύ είναι γνωστά σύμφωνα όμως με δηλώσεις του κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου Χαράλαμπου Γεωργάκη στο «Εθνος», κατέστησε γνωστό πως μια λογική κατανάλωση που δεν θα ξεπερνά τα 600ml η διαφορετικά ένα μεγάλο μπουκάλι ή τα δύο μεταλλικά κουτιά, έχει ευεργετικές ιδιότητες. Δηλαδή βοηθά η μπίρα, στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου, προσφέρει αγγειοπροστατευτική δράση, τέλος η μπίρα μπορεί να βοηθήσει ακόμη και προληπτικά στον σακχαρώδη διαβήτη.

Πηγή Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: