Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Υπουργείο Εσωτερικών : Ανάλυση τροχαίων ατυχημάτων.

Σε ανάλυση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την πρόσφατη περίοδο των εορτών του Πάσχα από 24/42008 έως 28/4/008 προέβη το Υπουργείο Εσωτερικών και τα ανακοίνωσε με δελτίου τύπου.

Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (18, σε σύνολο 20), συνέβησαν στο δευτερεύον Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο, καθώς και σε αστικές περιοχές. Αντιθέτως, στο βασικό Εθνικό οδικό άξονα της χώρας (Π.Α.Θ.Ε.) ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων παρουσιάζει, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, αισθητή μείωση. Ειδικότερα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης συνέβησαν δυο (2) τροχαία ατυχήματα ενώ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών κανένα.

Φιλαράκια στην προσπάθεια για την περαιτέρω δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών τους, η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες – οδηγούς να τηρούν πάντοτε τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιδεικνύουν την προσοχή και επιμέλεια που απαιτείται, όχι μόνον στις εθνικές οδούς αλλά σε οποιαδήποτε σημείο του οδικού δικτύου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: