Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Ο Πούτιν πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Με ψήφους 392 υπέρ έναντι 56 κατά, η ρωσική Κρατική Δούμα εξέλεξε σήμερα πρωθυπουργό της Ρωσίας τον έως χθες πρόεδρο της χώρας και νυν ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» Βλαντίμιρ Πούτιν.
Απευθυνόμενος νωρίτερα στο σώμα των βουλευτών με τις προγραμματικές του δηλώσεις, ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε ως κεντρικό στόχο της κυβέρνησής του την άνοδο της ανταγωνιστικότητας της ρωσικής οικονομίας και την κατάκτηση ηγετικών θέσεων παγκοσμίως στους δείκτες ποιότητας ζωής των πολιτών (επίπεδο εισοδήματος, κοινωνικών παροχών, ποιότητα παιδείας και υγείας, προσδόκιμο ζωής και στέγαση). Έθεσε μάλιστα το στόχο να ξεπεράσει η Ρωσία σε ΑΕΠ τη Μεγάλη Βρετανία εντός του 2008.
Ο Ρώσος ηγέτης υποσχέθηκε φορολογική μεταρρύθμιση και καταπολέμηση της διαφθοράς και ζήτησε τη στήριξη της Βουλής για τον εκσυγχρονισμό και την «τακτοποίηση» της ρωσικής οικονομίας, θέτοντας ως πρώτιστο στόχο τον έλεγχο του πληθωρισμού, που κινήθηκε πέρυσι εκτός ελέγχου με διψήφιο ποσοστό, καθώς και τη σταθεροποίηση των τιμών στα τρόφιμα. Μεταξύ άλλων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει ιδιαίτερα τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και το προσωπικό τους, τους βετεράνους του πολέμου και τους συνταξιούχους και γενικότερα τα πιο αδύνατα στρώματα του πληθυσμού, υποσχόμενος την εκπόνηση προγράμματος κατά της φτώχειας έως το τέλος του χρόνου, αλλά και την καταπολέμηση του αλκοολισμού και του καπνίσματος.

Φιλαράκια εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε στον Πούτιν υποβάθμιση ή αναβάθμισή του με τα νέα του καθήκοντα.

Πηγή ΕΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια: