Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Gay, δύσκολη η αποδοχή τους στην Ελλάδα.

Σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, ως προς το κατά πόσο αποδέχονται οι λαοί της Ευρώπης το γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλοφίλων, το 44% των ερωτηθέντων αποδέχεται το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ενώ για την περίπτωση υιοθεσίας παιδιών το ποσοστό αποδοχής είναι 32%.

Φιλαράκια στη χώρα μας το ποσοστό αποδοχής του γάμου μεταξύ Gay είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης και αγγίζει μόλις 15%, ενώ ως προς την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, όπου το θέμα φυσικά είναι πολύ πιο σύνθετο από τον γάμο το ποσοστό φτάνει στο 11%, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

1 σχόλιο:

e-Lawyer είπε...

Όταν λοιπόν η κοινωνία αντιδρά στην εφαρμογή των ατομικών δικαιωμάτων, έρχεται ο νομοθέτης για να λάβει μέτρα προκειμένου στην πράξη να απαλειφθούν οι ανισότητες.Στην Ολλανδία και την Ισπανία το μίσος κατά των ομοφυλόφιλων ήταν και είναι επίσης ιδιαίτερα αυξημένο. Υπήρχαν τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες εντόπιζαν ομοφυλόφιλους και οργάνωναν τον ξυλοδαρμό τους. Η αναγνώριση των γάμων έγινε ακριβώς επειδή η κοινωνία σε αυτές τις χώρες δεν ήταν έτοιμη να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα. Ο νόμος κάλυψε αυτήν την ανάγκη για συνειδητοποίηση ότι ένας διαφορετικός τρόπος ζωή που δεν απαγορεύεται από το νόμο πρέπει να γινεται σεβαστός, αν όχι αποδεκτός.
Tα χαμηλά ποσοστά της Ελλάδας αποκαλύπτουν ότι αυτή η νομοθεσία επιβάλλεται να εισαχθεί και στην χώρα μας.