Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Μήνυμα Δημάρχου Λαμιέων.

Φιλαράκια με ευκαιρία την συμπλήρωση 43 ετών από την ημερομηνία λήξης του Β. Παγκοσμίου Πολέμου ο Δήμαρχος Λαμιέων απηύθυνε μήνυμα προς όλους τους Λαμιώτες το οποίο σας παραθέτουμε.

«Συμπληρώνονται φέτος 43 χρόνια από την ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου του πλέον πολύνεκρου πολέμου της Παγκόσμιας ιστορίας και η 9η Μαΐου εορτάζεται ως ημέρα μνήμης και τιμής .
Μνήμης για τα εκατομμύρια των πολιτών που θυσιάστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας και τιμής για όλους αυτούς που τόλμησαν και όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις του Φασισμού και του Ναζισμού και έδωσαν τις μάχες για να μπορούμε εμείς να απολαύσουμε τα αγαθά της Ειρήνης.
Με αφορμή αυτή την ημέρα, όλοι οι Έλληνες αποτίουμε φόρο τιμής στη γενιά του Αλβανικού Έπους και της Εθνικής Αντίστασης , στους αγωνιστές που πολέμησαν και αντιστάθηκαν, που μαρτύρησαν στα βασανιστήρια των δυνάμεων κατοχής και σε όλους τους μαχητές που κράτησαν ψηλά τη σημαία της Ελευθερίας και της Πατρίδας μας.
Οι λαοί όμως που έδωσαν τη νίκη στο αντιφασιστικό μέτωπο, δεν είδαν, όλα τους τα όνειρα και τις ελπίδες να επιβεβαιώνονται με το τέλος του πολέμου αφού δυστυχώς οι ισχυροί του κόσμου μας δείχνουν καθημερινά πως δεν τους έχουν γίνει μάθημα οι καταστρεπτικές συνέπειες και τα δεινά που επέφερε.
Ο Δήμος Λαμιέων τιμά όλους εκείνους που έδωσαν την ζωή τους, για την Ελευθερία, την Ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την διατήρηση της Εθνικής μας ταυτότητας.»

Πηγή Δήμος Λαμιέων


Δεν υπάρχουν σχόλια: