Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Ερώτημα γεννάται αν θα υπάρξει επομενη μέρα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο εκπρόσωπο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη σεζόν. Μπορεί ο πρωταθλητής Ολυμπιακός και ο δεύτερος Παναθηναϊκός να βρίσκονται στους «ισχυρούς» στα προκριματικά της διοργάνωσης, ωστόσο αυτό δεν σιγουρεύει την παρουσία τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όταν στους «αδύνατους» βρίσκονται ομάδες όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γαλατάσαραι και η Ντιναμό Κιέβου.

Το «τριφύλλι» θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και στην κλήρωση θα αποφύγει τις Σέλτικ ή Ρέιντζερς, Βασιλεία, Φενέρμπαχτσε, Αντερλεχτ, τη δεύτερη ομάδα του ουκρανικού πρωταθλήματος (κατά πάσα πιθανότητα τη Ντιναμό Κιέβου), τον δεύτερο της Τσεχίας (κατά πάσα πιθανότητα τη Σπάρτα Πράγας), τον Πρωταθλητή της Σερβίας (κατά πάσα πιθανότητα την Παρτιζάν), τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τη Βίσλα Κρακοβίας και τη νορβηγική Μπραν, που θα βρίσκονται επίσης στο γκρουπ των ισχυρών.

Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Ανόρθωση (Κύπρος), ΜΤΚ (Ουγγαρία), Τάμπερε Γιουνάιτεντ (Φινλανδία), Διναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Βέντισπιλς (Λετονία), Ραμποτνίσκι (Σκόπια), τον πρωταθλητή Βοσνίας, FBK Κάουνας (Λιθουανία), Σέριφ Τιράσπορ (Μολδαβία), Ντροχέντα (Ισραήλ) και Βαλούρ Ρέικιαβικ (Ισλανδία), αναμένεται να είναι οι «αδύναμοι» της κλήρωσης και ταυτόχρονα οι πιθανοί αντίπαλοι του «τριφυλλιού» στον Β' προκριματικό γύρο.

Φιλαράκια αν ο Παναθηναϊκός προκριθεί, τότε θα συναντήσει τον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό γύρο. Οι δύο ελληνικές ομάδες θα βρίσκονται στο γκρουπ των «ισχυρών», αλλά ο… δρόμος προς τους ομίλους μόνος στρωμένος με ροδοπέταλα δεν θα είναι. Ατλέτικο Μ., Σπάρτα Πράγας, Ντιναμό Κιέβου, Γαλατασαράι, Σλάβια Πράγας, Παρτιζάν (ή Ερυθρός Αστέρας), Νανσί (ή Μαρσέιγ), Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Βίσλα, Σταντάρ Λιέγης, Ραπίντ Βιέννης, Γκιμαράες είναι μερικά από τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσουν ενώ υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες σε μερικά πρωταθλήματα όπως στην Ιταλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

ANT1


Δεν υπάρχουν σχόλια: