Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Αντιδράσεις στο δεν έχει συγγράμματα.

Όπως είχαμε αναφέρει προηγούμενα δείτε εδώ, το υπουργείο Παιδείας, εν είδη τελεσιγράφου, αρνήθηκε δώσει στα πανεπιστήμια παράταση στην εφαρμογή του νέου νόμου όσον αφορά τα συγγράμματα, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς βιβλία το Σεπτέμβριο.

Φιλαράκια το γεγονός αυτό φυσικό και επόμενο ήταν να προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, από τις οποίες μέρος αυτών σας παραθέτουμε :

Αννα Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ) : δήλωσε ότι «Δυστυχώς, ο υπουργός Παιδείας ενεργεί ως προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία. Κάθε πρωί χτίζει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κάθε βράδυ γκρεμίζει τα δημόσια. Προχθές, οι τετραετείς προϋπολογισμοί των πανεπιστημίων, χθες, τα συγγράμματα, αύριο τι; Είναι πια σαφές τι εξυπηρετεί, δυναμιτίζοντας καθημερινά το κλίμα στο πανεπιστήμιο».

Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ) : απευθύνει ερώτηση στον πρωθυπουργό «αν επιμένει στις πολιτικές «εκβιαστικής εφαρμογής» του νόμου-πλαίσιου και της «αναγνώρισης και επιβολής των ιδιωτικών πανεπιστημίων», οι οποίες «βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως εκφράζεται όλο αυτό το διάστημα, με κινητοποιήσεις και συλλογικές αγωνιστικές διαδικασίες».

Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) : σε συνέντευξή του επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας «ότι έχουμε μια συμπλεγματική αντίδραση εκ μέρους της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ υποστήριξε ότι το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί ως εκβιαστής, όταν απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης των συγγραμμάτων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: