Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Ο Καραμανλής την Τρίτη στη Μόσχα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ενόψει της επίσκεψής εργασίας στη Μόσχα, την Τρίτη του Πάσχα. Οι συνομιλίες με τον κ. Κώστα Καραμανλή είναι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Κρεμλίνου, από τις τελευταίες συναντήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν με ξένους ηγέτες υπό την προεδρική του ιδιότητα.

Στη συνένετυξή του αυτή μεταξύ άλλων δήλωσε : εκφράζοντας ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, που επισκέπτεται για τρίτη φορά τη Μόσχα και τον πρόεδρο Πούτιν, «ένα μεγάλο Ευρωπαίο ηγέτη, αλλά και φίλο της χώρας μου». Επίσης ότι «εχουμε αμοιβαία συμφέροντα στη σφαίρα της ανάπτυξης και της ευημερίας και εγγύς απόψεις, σε πολλά διεθνή ζητήματα».

Για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «η ανάγκη για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας συνιστά πλέον προτεραιότητα για τις χώρες της Ευρώπης, δεδομένου ότι σημαντικές ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου θα εισρεύσουν στην ευρωπαϊκή αγορά από την περιοχή της Κασπίας στο εγγύτερο μέλλον».

Φιλαράκια τέλος για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, δήλωσε ότι : "το διεθνές κονσόρτσιουμ που θα αναλάβει την κατασκευή και τη διαχείρισή του έχει ήδη δημιουργηθεί στην Ολλανδία και δουλεύει εντατικά για την υλοποίηση του έργου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: