Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Στενή συνεργασία Βρετανίας και ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η Βρετανία επιδιώκει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ για τη χάραξη κοινής πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χρηματοπιστωτική κρίση, ενόψει των συναντήσεων της G7, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της βρετανικής κυβέρνησης.
"Η άποψή μας είναι σαφής, επιθυμούμε να συνεργαστούμε στενότερα με τις ΗΠΑ και τους άλλους εταίρους μας σε ό,τι αφορά την διεθνή οικονομική κρίση. Πρόκειται για παγκόσμιο ζήτημα και απαιτείται παγκόσμια αντίδραση", επισήμανε σε δημοσιογράφους ένας από τους εκπροσώπους Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, έχει ήδη δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας, στελεχωμένη με εμπειρογνώμονες από τα δύο κράτη, με στόχο τον σχεδιασμό της καλύτερης τακτικής για την αντιμετώπιση των αναταράξεων που υφίσταται η παγκόσμια οικονομία τους τελευταίους μήνες.
Εξάλλου, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, δήλωσε χθες πως είναι πιθανό οι τράπεζες "να διατηρούν μακροπρόθεσμα περισσότερα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία σε ρευστό, έναντι αυτού που ίσχυε μέχρι σήμερα". (REUTERS)

Φιλαράκια αυτή η κρίση μου θυμίζει κάποιο τούνελ, λέτε να είναι της νέας ΠΑΘΕ, λέτε να είναι της Τρίπολης, η μήπως του πάλαι ποτέ πρωθυπουργού (κοντού και φαρακλού), δυστυχώς η ζωή συνεχίζεται με το ίδιο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: