Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλουνε, ακούς Τσίπρα;

Σε επιστολή την οποία υπογράφουν 131 μέλη από 19 πόλεις και κυκλοφόρησε με πρωτοβουλία της ομάδας ΡΟΖΑ περιγράφουν το είδος του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουνε.

«Αρχικά αναφέρουν ποιόν ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν και λοιπόν να υποτιμά τις διαδικασίες βάσης, συρρικνώνοντας τις ουσιαστικές λειτουργίες του στην κορυφή, και πελαγοδρομεί μεταξύ οργανωτισμού και κεντρικοπολιτικισμού. Ενώ αυτός που θέλουν είναι να φιλοδοξεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, αλλά δεν απογειώνεται λόγω δημοσκοπήσεων, να έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στις κινηματικές αντιστάσεις και όχι αφηρημένα στην κεντρικοπολιτική παρέμβαση, ιδιαίτερα σε αυτή που συνίσταται σε διακηρύξεις ενάντια στον δικομματισμό, ενώ διατυπώνει μεταβατικά αιτήματα χωρίς να παραπέμπει τα πάντα στη μεγάλη νύχτα, ταυτόχρονα δεν αναζητά αριστερά κυβερνητικά προγράμματα, να παρεμβαίνει με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση στο δημόσιο διάλογο αλλά δεν υποτάσσεται στη μιντιοκρατία και την αστική παραπολιτική, και τέλος να μη βολεύεται στην ασφάλεια του περιθωρίου αλλά και δεν γίνεται κομμάτι του εθνικού κορμού».

Φιλαράκια η επιστολή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα τους και ολόκληρη αν θέλετε μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Εμείς τους ευχόμαστε να βρουν αυτό που επιθυμούν…


1 σχόλιο:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Ο καθένας θέλει και έναν διαφορετικό Σύριζα,ένα διαφορετικό πασόκ και ένα διαφορετικό κκε.Το θέμα είναι οτι κανείς δεν βοηθάει για αυτό το ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ...
Τέλος σε ένα κόμμα δεν υπάρχει μόνο ένας Τσίπρας...ούτε απο μόνος του μπορεί να αλλάξει τίποτα..Το θέμα είναι να υπάρχει συλλογική προσπάθεια.
Την καλησπέρα μου..