Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

«Σκάνδαλο απιστίας ο ΟΤΕ»

Πολυμέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, με οξείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου,από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για απάτη σε βάρος της χώρας, στην υπόθεση του ΟΤΕ, για φόβο της κυβέρνησης να βρεθεί σε εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ υπαινίχθη συναλλαγές με εξοπλιστικά προγράμματα στην υπόθεση του βέτο στο Βουκουρέστι και της στήριξης που πέτυχε εκεί η Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα σε μία αποφασιστική καμπή και σε λίγο θα ληφθούν πολύ σοβαρές θεσμικές, οικονομικές και κοινωνικές αποφάσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν αποφασιστικά την πορεία της χώρας.

Καθήκον του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, είναι να ανατρέψει την ανικανότητα της κυβέρνησης, καθώς και την ανασφάλεια και την απαισιοδοξία που έχει δημιουργήσει στον ελληνικό λαό, σε μία περίοδο που επίκεινται ραγδαίες αλλαγές, τις οποίες δεν έχει κανένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει.

Τέλος φιλαράκια η Ελλάδα, πρόσθεσε, είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που βγήκε στην παγκόσμια πιάτσα να πουλήσει τα πάντα. Η πολιτική αυτή, ανέφερε, δεν αρμόζει στην Ελλάδα,όπως και σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έκανε λόγο για σκάνδαλο απιστίας σε βάρος της χώρας, που, όπως είπε, ξεκίνησε με την κατάργηση των ασφαλιστικών δικλείδων από τη Νέα Δημοκρατία, εννοώντας το νόμο με τον οποίο το δημόσιο διατηρούσε το 33% των μετοχών του ΟΤΕ και τον νόμο με τον οποίο κανένας ιδιώτης δεν μπορούσε να ασκήσει δικαιώματα πέραν του 5%.


Δεν υπάρχουν σχόλια: