Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Οι θέσει Aλμούνια και Γιούνκερ για τη Ο.Ν.Ε.

Ότι οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης, πρέπει να προσφέρουν στο κοινό τους νόμισμα μια πιο δυνατή φωνή στην παγκόσμια σκηνή, επιδιώκοντας μία ενιαία θέση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ήταν οι εκκλήσεις, τόσο του αρμόδιου για τις νομισματικές υποθέσεις επίτροπου Χοακίν Αλμούνια όσο και του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, στη διάρκεια των ομιλιών τους στο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα ετών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

«Το συνάλλαγμα μας είναι το δεύτερο σημαντικότερο στον κόσμο. Οι αποφάσεις που προσδιορίζουν την πολιτική μας έχουν παγκόσμια επίπτωση και όλο και περισσότερο η ζώνη του ευρώ βοηθάει ως προς την ενίσχυση της σταθερότητας της παγκόσμιας οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος» δήλωσε ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια. Όπως σημείωσε «το λογικό επόμενο βήμα θα είναι η συγχώνευση της εκπροσώπησης μας και η απόκτηση μιας ενιαίας θέσης στα διεθνή φόρα».

Με τη θέση αυτή συμφωνεί και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο οποίος στην ομιλία του σημείωσε πως «μακροπρόθεσμα η ευρωζώνη θα εκπροσωπηθεί στο ΔΝΤ με μια ενιαία θέση».

Φιλαράκια το ότι θα «χαθούμε κάποια μέρα από το πρόσωπο της γης», στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης δεν υπάρχει αμφιβολία, το θέμα είναι αν θα είναι για το καλό μας ή το κακό μας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: