Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Απάντηση της Τόνιας

Θέμα: Επιστολή-απάντηση σε δημοσίευμα στο blog
Αναδημοσιεύουμε ολόκλη ρη την επιστολή απο το troktiko:
Αγαπητοί φίλοι bloggers,
Διάβασα στο blog σας το άρθρο με τον τίτλο «Τόνια Αντωνίου, θα μας πεις ποιος ήρθε σε επαφή με τη SIEMENS για το φεστιβάλ στην περιοχή σου;». Η απάντησή μου είναι ότι δεν γνωρίζω, γιατί σε κανένα στάδιο της προετοιμασίας του Φεστιβάλ της IUSY το 2003 δεν ασχολήθηκα με το οικονομικό και το χορηγικό μέρος της διοργάνωσης, εφ’ όσον δεν ήταν δική μου αρμοδιότητα. Με τα θέματα αυτά ασχολήθηκε η τότε ηγεσία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον τότε Γραμματέα του κόμματος. Προσωπικά είχα αποχωρήσει από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ από το 1998 όταν και ολοκλήρωσα τη θητεία μου ως Γραμματέας. Ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ πρότεινα και έγινε αποδεκτό να διοργανωθεί το Φεστιβάλ στα Καμένα Βούρλα, εφ’ όσον μάλιστα πληρούνταν όλες οι γεωγραφικές προϋποθέσεις που είχε θέσει η IUSY. Στη συνέχεια η ενασχόλησή μου με το Φεστιβάλ ήταν καθαρά στο πολιτικό επίπεδο με στόχο της επιτυχία της διοργάνωσης. Ο στόχος αυτός μάλιστα επιτεύχθηκε και με το παραπάνω. Όσον αφορά την υπόθεση της SIEMENS η θέση μου, όπως και η θέση του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να μην παραμείνει κανένα σκοτεινό σημείο και καμία σκιά.
Για το θέμα αυτό σας υπενθυμίζω την ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων:
«Β. ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ: Κύριε εκπρόσωπε, όπως αναφερθήκατε στο θέμα της SIEMENS που ζητάτε να έρθουν όλα στο φως, ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή έχει βγει σύμφωνα με την κατάθεση μιας πρώην Γραμματέως ενός στελέχους της SIEMENS κι έχει πει πως έχει υπάρξει επιταγή σε κάποιο πολιτικό κόμμα, δεν αναφέρεται σε ποιους, η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα έβγαλε χθες μια ανακοίνωση και λέει ότι δεν είναι αυτή. Άρα να υποθέσουμε ότι είναι το ΠΑΣΟΚ;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θα επαναλάβω αυτά που έχω πει. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε απ' αυτή την ιστορία, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έχει ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή, την οποία έχει αρνηθεί η κυβέρνηση. Και στην αρχή της τοποθέτησής μου, σας έδωσα και ένα παράδειγμα, λέγοντας ότι αν το συγκεκριμένο δημοσίευμα των εφημερίδων, το οποίο αναφέρεται στην ανακριτική διαδικασία και στη συγκεκριμένη κυρία, αφορά μια χορηγία σ' ένα διεθνές φεστιβάλ νεολαιών, τότε παρακαλούμε πολύ να είμαστε πιο σοβαροί όλοι μας, διότι εδώ μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, το σκάνδαλο της SIEMENS. Και είναι προφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν μικροπολιτικά και μικροκομματικά οφέλη.
Ας σταματήσουν λοιπόν τα παιχνίδια αυτά. Όποιος έχει κάτι για όποιο κόμμα, προφανώς για το ΠΑΣΟΚ, να βγει και να καταθέσει τα στοιχεία. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.
Β. ΜΟΥΡΤΗΣ: Με βάση την απάντησή σας αυτή θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Υπάρχει κάποιο φεστιβάλ διεθνές στο οποίο υπήρξε χορηγία από την πλευρά της SIEMENS; Ποιο είναι αυτό το φεστιβάλ;
Δεύτερον: Αποσυνδέετε την υπόθεση SIEMENS όπως την ξέρουμε, τη μάθαμε τώρα τελευταία, απ' οτιδήποτε κι αν έγινε στο φεστιβάλ αυτό;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Υπάρχει ένα διεθνές φεστιβάλ νεολαιών, το οποίο έγινε στη χώρα μας το 2003...
Β. ΜΟΥΡΤΗΣ: Εννοείτε στα Καμένα Βούρλα;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Στα Καμένα Βούρλα. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία διαχειρίστηκε το φεστιβάλ αυτό, είχε ζητήσει επισήμως και με επιστολές χορηγίες. Όλα διάφανα, όλα στο φως. Όποιος θέλει να μας πει κάτι διαφορετικό, να έρθει και να το πει με αποδείξεις, με χαρτιά και όχι με υπονοούμενα.»

Θεωρώ αυτονόητο ότι θα δημοσιεύσετε την απάντησή μου, με την ευαισθησία που διακρίνει το blog σας σε θέματα διαφάνειας του δημόσιου βίου και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Παραμένω πάντοτε στη διάθεση σας για να απαντήσω σε οποιοδήποτε ερώτημά σας για το ίδιο ή για άλλο πολιτικό θέμα".
4 Ιουνίου 2008

Με εκτίμηση

Τόνια Αντωνίου

Βουλευτής Φθιώτιδας

Φιλαράκια εδώ δείτε την απάντηση του troktiko.

Δεν υπάρχουν σχόλια: