Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Συνόδος Κορυφής της ΕΕ : Εμπαιγμός των ευρωπαίων πολιτών

Για εμπαιγμό των ευρωπαίων πολιτών, μιλά η Αντιπολίτευση κρίνοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Ακόμη τονίζουν ότι η «καυτή πατάτα» της ακρίβειας επέστρεψε στα χέρια της κυβέρνησης και ζητούν την άμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων, όπως η μείωση των τιμολογίων στις ΔΕΚΟ.

Δείτε τις πρώτες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης :

ΠΑΣΟΚ : «Ο κ. Καραμανλής αναχώρησε για τη Σύνοδο Κορυφής, αναζητώντας ένα ευρωπαϊκό άλλοθι για την πλήρη αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησής του κατά της ακρίβειας. Σήμερα, επιστρέφει με άδεια χέρια. Η επιστολή στον κ. Barrοso, με την οποία προσπαθούσε να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες της κυβέρνησής του -πάγια εξάλλου τακτική της ΝΔ- του επεστράφη ως απαράδεκτη. Εθνικά είναι τα μέτρα τα οποία οφείλει να πάρει. Μέτρα τα οποία εξακολουθεί να αρνείται, διευκολύνοντας μεσάζοντες και πλήττοντας την μέση ελληνική οικογένεια».

ΚΚΕ : «Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αποδείχνουν ότι ήταν καθαρός εμπαιγμός οι καλλιεργούμενες προσδοκίες ότι η ΕΕ θα πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας»

ΣΥΡΙΖΑ : «ασπιρίνες για την ακρίβεια και αμνησία για τα δημοψηφίσματα. Οι ευρωπαίοι ηγέτες αδιαφορούν για την κοινωνία και τη δημοκρατία. Όμως η Ενωμένη Ευρώπη ή θα είναι κοινωνική και δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει».

In.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: