Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ : Να οργανωθούμε βρε παιδιά.

Κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, με στόχο το συντονισμό και την καλύτερη συννενόηση, μετά τα κρούσματα ασυμφωνίας για το θέμα της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΝ, η ΠΓ συνεδρίασε με τη συμμετοχή των βουλευτών του κόμματος, όπου συζητήθηκαν, σε γόνιμο και εποικοδομητικό κλίμα, ζητήματα συντονισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ανάγκη καλύτερης συννενόησης ανάμεσα στην ΠΓ και τους βουλευτές του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, τέθηκαν επί τάπητος η δημιουργία κανονισμού λειτουργίας της ΚΟ, καθώς και η ανάγκη κοινών συνεδριάσεων ΠΓ και βουλευτών του ΣΥΝ σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σχετικά με τα ζητήματα της ευρωσυνθήκης, η ΠΓ του ΣΥΝ, κατά πλειοψηφία, δήλωσε τη συμφωνία της με τα τέσσερα σημεία της κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσε η γραμματεία και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση, μετά την συνεδρίαση της ΚΟ με τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, την προηγούμενη Τετάρτη, ανέφερε:

«1. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει το ιρλανδικό όχι στην Ευρωσυνθήκη, ως σημαντικό σταθμό στην πάλη ενάντια στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, του ρατσισμού, του μιλιταρισμού.

2. Επαναλαμβάνει την ακλόνητη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για απόρριψη της Ευρωσυνθήκης και το ομόφωνο αίτημα για Δημοψήφισμα που θα δώσει και στους εργαζόμενους στη χώρα μας να ενώσουν τη φωνή τους με το ιρλανδικό όχι.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση την πάλη του μέσα στον κόσμο και τα κοινωνικά κινήματα, επιδιώκοντας να εκφράσει την κοινωνική πλειοψηφία και την οργή απέναντι στις κυρίαρχες πολιτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

4. Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η σημασία της ενιαίας έκφρασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε μείζονα πολιτικά ζητήματα, για την αποτελεσματικότητα της πάλης και προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε η συγκρότηση Κανονισμού Λειτουργίας το αμέσως επόμενο διάστημα».

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απόντες από τις ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή για την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας και για τη διενέργεια δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης, κάτι που εξελήφθη ως διαφωνία με την επίσημη θέση του κόμματος.

Φιλαράκια καμιά φορά εκεί που λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει.

In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: