Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ : ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens

«Η υπόθεση Siemens διαμορφώνεται καθημερινά με επιλεκτικές φήμες και διαρροές. Έχουμε μια παρωδία διαδικασίας και κατάρρευση του κύρους της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση «να διαφυλάξει το κύρος της δικαστικής διαδικασίας και το κύρος των θεσμών, της δημοκρατίας και του πολιτικού κόσμου» και «να αποδεχτεί την Εξεταστική Επιτροπή τώρα».

«Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και δεν χρωστάμε σε κανένα. Η προσφορά του ΠΑΣΟΚ στη χώρα είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση και η ιστορία του μεγάλου αυτού κόμματος δεν πρόκειται να ακυρωθεί όσο κι αν κάποιοι το επιθυμούν», τόνισε.

Απ' την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ.Παπουτσής δήλωσε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι μας, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις πρωτοβουλίες εκείνες που αφορούν στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, στην κάθαρση, στη διαφάνεια, στο δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Και όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, σε έναν επαναπροσδιορισμό της πολιτικής και ιδεολογικής μας ενότητας με βάση το αξιακό μας πλαίσιο, τις αξίες και τις αρχές μας».

Ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση «πίσω από την έννοια "ενότητα" δεν υπάρχει συγκάλυψη παραβατικών πολιτικών πρακτικών και συμπεριφορών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να γίνει εδώ και τώρα αμέσως χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς δικαιολογίες και προσχήματα που ακούμε συνεχώς από την κυβέρνηση, Εξεταστική Επιτροπή», δήλωσε ο πρόεδρός του Αλ. Αλαβάνος.

«Και αυτή η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να ανοίξει όλο το φάκελο SIEMENS», πρόσθεσε. «Οχι μόνο τις βρώμικες συμβάσεις που έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα.

Αλλά όλες οι συμβάσεις που έχουν γίνει από τη SIEMENS τα τελευταία χρόνια πρέπει να τεθούν υπό την εξέταση της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας μέσα στην εξεταστική επιτροπή».

«Όσο υπάρχουν οι Ζήμενς θα υπάρχουν και οι μίζες», ήταν το χθεσινό σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: