Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

ΜΑΧΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ

Η φωτιά στον Άγιο Στέφανο, κοντά στην εθνική οδό, έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Σταμάτα που κρίνεται από την Πυροσβεστική πιο δύσκολη έχουν σπεύσει 12 οχήματα με 36 πυροσβέστες και συνδράμουν και εναέρια μέσα. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής, υποστράτηγος κύριος Γεροκώστας, η φωτιά ξεκίνησε από την Αμυγδαλέζα και εκτείνεται σε τρία μέτωπα καίγοντας πεύκα και πουρνάρια. Η πυρκαγιά βρίσκεται προς το παρόν μακριά από σπίτια (κυρίως εξοχικές κατοικίες), ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι σε δασική δύσβατη περιοχή κοντά στην Αιδηψό της Εύβοιας. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν μέχρι στιγμής κατοικίες. Πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν και τέσσερα αεροσκάφη.

Πυρκαγιά επίσης εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Αγία Πελαγία Κυθήρων και πήρε γρήγορα διαστάσεις, έχοντας κάψει περίπου διακόσια στρέμματα με χαμηλή βλάστηση. Το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη συντονίζει ο περιφερειάρχης της πυροσβεστικής Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Μπονάτσος. Στην περιοχή βρίσκονται τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη καναντέρ, δύο αεροσκάφη πεζετέλ και ένα ελικόπτερο. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη χωματερή του Σοχού Θεσσαλονίκης. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία γύρω στις 2.30 το απόγευμα, χωρίς πάντως να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Φιλαράκια τελικά είναι θέμα αν θα μείνει κάτι χωρίς να καεί

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: