Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Συναγερμό στη Χαρ. Τρικούπη προκαλούν οι αποκαλύψεις

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Χαριλάου Τρικούπη σε σχέση με την υπόθεση Siemens, καθώς σε γνώση της έχουν περιέλθει πληροφορίες για μαρτυρικές καταθέσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων, που εκ των πραγμάτων θα προκαλέσουν νέους έντονους κλυδωνισμούς στην πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εάν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με την υπόθεση, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα προχωρήσει στην άμεση αποπομπή τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η σχετική απόφαση έχει ληφθεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα, και από συνομιλητές του εμφανίζεται, εκτός των άλλων, και ως μήνυμα προς την κοινή γνώμη, ότι η «πυγμή» του κ. Γ. Παπανδρέου δεν εξαντλείται στην αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη. Κατ’ ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες αναλυτική ενημέρωση για το θέμα από τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου κ. Ν. Αθανασάκη. Πάντως, δημοσίως η Χαριλάου Τρικούπη τηρεί στάση αναμονής, εμμένοντας στην πρόταση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. «Εμείς έχουμε πει πολύ καθαρά ότι οποιαδήποτε στοιχεία αφορούν οποιονδήποτε να έλθουν στο φως, όχι μέσω διαρροών και άρθρων στις εφημερίδες, αλλά μέσα από την κανονική διαδικασία που προβλέπει ο νόμος», υπήρξε η σχετική τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να επικρατεί σκηνικό κινούμενης άμμου μετά την αποπομπή του κ. Κ. Σημίτη. Ολοι επιδιώκουν να πέσουν οι τόνοι, αλλά αναγνωρίζουν πως αρκεί μια «σπίθα» για να προκληθεί μια ακόμη μεγάλη κρίση, καθώς ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι πλέον αποφασισμένος να αντιμετωπίζει τις όποιες διαφοροποιήσεις με πειθαρχικά μέτρα. Μάλιστα, χθες ο κ. Γ. Παπαντωνίου χαρακτήρισε «βαρύ πλήγμα σε ένα αρχηγό η μισή εκλογική του δύναμη να διαφωνεί με μια μείζονα επιλογή», όπως η διαγραφή του κ. Σημίτη. Από την πλευρά του, ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος ανέφερε πως ο κ. Σημίτης «ήθελε να δείξει τη διαφωνία του με την πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου είναι υποχρεωμένος να προστατέψει και τον ρόλο του και το κόμμα από τέτοιου είδους μηνύματα».

Toυ Κ.Π. Παπαδιοχου


Δεν υπάρχουν σχόλια: