Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Κυνηγώντας τον blogger

Φιλαράκια σας μεταφέρουμε ολόκληρο το άρθρο από το PC WORLD.
«Αυξάνεται ανησυχητικά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των συλλήψεων και των κατηγοριών που απαγγέλλονται σε bloggers τα τελευταία χρόνια.

Μέσα στο 2007, ο αριθμός των συλλήψεων ήταν τριπλάσιος από αυτόν του 2006 ενώ σύμφωνα με αναφορά του BBC, από το 2003 μέχρι και σήμερα 64 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για τις απόψεις που εξέφραζαν μέσα από κάποιο blog.

H αύξηση αυτή πάντως θεωρείται φυσιολογική, μίας και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εκφράζουν την γνώμη τους, αποκαλύπτουν ή κατηγορούν μέσα από το διαδίκτυο και τα blogs.

Να αναφέρουμε ότι περισσότερες από τις μισές συλλήψεις έλαβαν χώρα στις Κίνα, Αίγυπτο και Ιράν αν και μέχρι τώρα πάνω από 30 χώρες-κυβερνήσεις, έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για κάποιο απο το περιεχόμενο του internet περιορίζοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την πρόσβαση των πολιτών της σε αυτό!

Στην Ελλάδα είχαμε την σύλληψη του κ . Τσιπρόπουλου ο οποίος διατηρούσε ιστοσελίδα (www.blogme.gr), μέσα απο την οποία πρόσφερε δωρεάν στα Ελληνικά blogs, υπηρεσίες directory και RSS. Στο blogme.gr λοιπόν, μαζί με δεκάδες άλλα εμφανιζόταν και blog που σατύριζε την τηλεοπτική παρουσια του κ. Λιακόπουλου, ο οποίος και μήνυσε τον ιδιοκτήτη του blogme.gr, κ.Τσιπρόπουλο. Η νέα δικάσιμος ημερομηνία έχει οριστεί για τις 18 Φεβρουαρίου 2009».


Δεν υπάρχουν σχόλια: